Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η Βασική Σάλτσα Ντομάτας

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μια λειωμένη σκελίδα σκόρδου. Τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά για πέντε λεπτάκια, μέχρι να μαλακώσουν και ύστερα προσθέτετε 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας.
Ανακατεύετε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, ψιλοκομμένα ανάμεικτα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι για την γεύση. Προσθέτετε μια πρέζα ζάχαρη ώστε να τονιστεί η γεύση της ντομάτας.
Αφήνετε τα να πάρουν μία βράση και χαμηλώνετε την φωτιά. Σιγοβράστε τα, ανακατεύοντας σποραδικά, για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πηχτή όψη. Περιμένετε να κρυώσει.

2 σχόλια: