Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Μπαρμπούνια μαρινάτα

Υλικά για 4 μερίδες

800 γραμμάρια μπαρμπούνια
150 γραμμάρια ντοματοπελτές
1 μεγάλου μεγέθους ξερό κρεμμύδι
100 γραμμάρια λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαιντανός, δενδρολίβανο
λίγο μαυροπίπερο τριμμένο
λίγη ρίγανη, ξύδι και κύμινο τριμμένο
λάδι και αλεύρι για το τηγάνι
                                                   Εκτέλεση....
Παίρνουμε τα ψάρια έτοιμα από τον ψαρά, αν δεν τα πάρουμε έτοιμα, ξελεπιάζουμε και καθαρίζουμε από τα εντόσθια και τα βράγχια τα μπαρμπούνια μας, που στα 800 γραμμάρια, δε θα πρέπει να είναι περισσότερα από έξι τεμάχια. Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό, για να στραγγίσουν.
Τα τηγανίζουμε κανονικά, βάζουμε τα τηγανητά μπαρμπούνια σε μια πιατέλα και προχωράμε στην επόμενη φάση.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ένα μικρό τάβα, ίσα ίσα να χωράνε τα ψαράκια μας με την σάλτσα μέσα, μαζί με το λάδι και τα σοτάρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν επαναχρησιμοποιούμε το άλλο λάδι, αυτό που περίσσεψε από το τηγάνισμα. Αφού ροδίσουν τα σκορδοκρέμμυδα μας, ρίχνουμε στον ταβά τον τοματοπελτέ, το δεντρολίβανο, το μαυροπίπερο, το κύμινο, το ξύδι, την ρίγανη και μισό ποτήρι νερό.
Δυναμώνουμε την φωτιά μας, τοποθετούμε με προσοχή και ομοιόμορφα τα τηγανισμένα μπαρμπούνια μας πάνω στα άλλα υλικά και τα βράζουμε για πέντε με δέκα λεπτά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι στην σάλτσα μας και εαν χρειάζεται συμπληρώνουμε και άλλο λίγο.
Μόλις τελειώσει το ζουμί, κατεβάζουμε τον ταβά από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Τα μπαρμπούνια σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου