Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ζύμη για πίτσα

Τεχνικές μαγειρικής για πίτσα...!!!!

Η βασική ζύμη της πίτσας
ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚ.

  1. Κοσκινίστε 1 1/2 κούπα λεύκο αλεύρι και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι, εύκολη στο ανακάτεμα, αποξηραμένη μαγιά.
  3. Φτιάξτε μια τρυπούλα στο κέντρο και προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, βάλτε λίγο ζεστό νερό στην χούφτα σας, αρκετό για να γίνει μαλακό, εύπλαστο ζυμάρι. Η ποσότητα ποικίλλει σύμφωνα με την απορροφητικότητα του αλευριού, αλλά δεν θα πρέπει να χρειάζεστε περισσότερο από τα 2/3 της κούπας (Δηλαδή περίπου 150 ml).
  4. Γυρίστε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε περίπου δέκα λεπτά ώσπου να γίνει λεία και ελαστική.
  5. Τοποθετήστε την πάλι σε ένα καθαρό μπολ. 
  6. Σκεπάστε την με μία διάφανη μεμβράνη και αφήστε την σε ένα ζεστό μέρος περίπου για μία ώρα, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Γυρίστε την σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ξανά για δύο τρία λεπτάκια.
  8. Ανοίξτε την ζύμη, πιέζοντας προς τα επάνω τις ακρούλες της ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφάνι, πριν βάλετε μέσα τα υλικά.

2 σχόλια:

  1. καλορύζικοοοοο μικρούλιιιι :) :) καλά μαγειρέματααα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ μωρέ....Θα αρχίσω να βάζω και περισσότερες φωτογραφίες και βιντεάκια, θα οργανωθώ σιγά σιγά...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή