Ζύμη για πίτσα
Τεχνικές μαγειρικής για πίτσα...!!!!
Η βασική ζύμη της πίτσας
ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚ.
- Κοσκινίστε 1 1/2 κούπα λεύκο αλεύρι και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε 1 κουταλάκι, εύκολη στο ανακάτεμα, αποξηραμένη μαγιά.
- Φτιάξτε μια τρυπούλα στο κέντρο και προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, βάλτε λίγο ζεστό νερό στην χούφτα σας, αρκετό για να γίνει μαλακό, εύπλαστο ζυμάρι. Η ποσότητα ποικίλλει σύμφωνα με την απορροφητικότητα του αλευριού, αλλά δεν θα πρέπει να χρειάζεστε περισσότερο από τα 2/3 της κούπας (Δηλαδή περίπου 150 ml).
- Γυρίστε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε περίπου δέκα λεπτά ώσπου να γίνει λεία και ελαστική.
- Τοποθετήστε την πάλι σε ένα καθαρό μπολ.
- Σκεπάστε την με μία διάφανη μεμβράνη και αφήστε την σε ένα ζεστό μέρος περίπου για μία ώρα, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Γυρίστε την σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ξανά για δύο τρία λεπτάκια.
- Ανοίξτε την ζύμη, πιέζοντας προς τα επάνω τις ακρούλες της ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφάνι, πριν βάλετε μέσα τα υλικά.
καλορύζικοοοοο μικρούλιιιι :) :) καλά μαγειρέματααα :) :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ μωρέ....Θα αρχίσω να βάζω και περισσότερες φωτογραφίες και βιντεάκια, θα οργανωθώ σιγά σιγά...:))
ΑπάντησηΔιαγραφή