Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Γλυκό πορτοκάλι

Yλικά: 5 πορτοκάλια, σόδα φαγητού, ένα κιλό ζάχαρη, μια κουταλιά γλυκόζη.
Εκτέλεση: Ξύνουμε τα πορτοκάλια να βγει το κέρωμα. Τα βάζουμε να βράσουν και πετάμε το νερό τους τρεις φορές. Στο τελευταίο νερό, βάζουμε την σόδα φαγητού.  Μόλις βράσουνε, τα πλένουμε και τα τεμαχίζουμε σε οχτώ κομμάτια. Κόβωντας το πορτοκάλι στα τέσσερα και ύστερα στην μέση. Καθαρίζουμε με ένα ψαλιδάκι τα πετσάκια. Μετά βάζουμε σε τρία τέσσερα ποτήρια νερό τα πορτοκάλια και την ζάχαρη να βράσουν. Προς το δέσιμο του γλυκού, βάζουμε την γλυκόζη για να γυαλίσει και να δέσει το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου