Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Παραλλαγές για την ζύμη

Α. Για πίτσα με αφράτη ζύμη αυξήστε την ποσότητα του αλευριού στις 2 κούπες και το αλάτι στο 1/2 κουταλάκι. Χρησιμοποιείστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλλά μην αυξήσετε την ποσότητα της μαγιάς καθόλου.
Β. Για πίτσα σε μπλέντερ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και την μαγιά σύντομα μέσα στο μπλέντερ. Με το μοτέρ να τρέχει, προσθέστε το υγρό μέσα από τον τροφοδότη σωλήνα μέχρι η ζύμη να πάρει μία μαλακή μορφή σε σχήμα μπάλας. Αφήστε την δύο λεπτά και μετά ζυμώστε την πάλι για ένα λεπτό. Τοποθετήστε την ζύμη σε μπολ, σκεπάστε την και έχετε έτοιμη την βάση για την πίτσα σας.

2 σχόλια:

  1. Βασικά, δεν θα τα έβαζα όλα σήμερα. Αλλά μπορεί κάποιος να με διαβάσει και να του ανοίξει η όρεξη για πίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή