Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ροξάκια




Τα υλικά που θα χρειαστούμε: Ένα κύβο μπυρομαγιά, ένα ποτήρι γάλα, ένα ποτήρι λάδι, δύο κουταλιές της σούπας κακάο, ένα μπέικιν  και αλεύρι όσο πάρει. Για το σιρόπι θα χρειαστούμε ένα κιλό ζάχαρη, ένα λίτρο νερό και μισό λεμόνι.
Σε χλυαρό γάλα λιώνουμε την μπυρομαγιά, ρίχνουμε το λάδι, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι - κοσκινίζοντας το.
Το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το ζυμώνουμε λίγο και το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια.
Στο ένα κομμάτι θα ενσωματώσουμε δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο ζυμώνοντας το. Παίρνουμε ένα κομμάτι άσπρη ζύμη και την ανοίγουμε σε λωρίδες, πατώντας την με την παλάμη μας. Παίρνουμε την ζύμη με το κακάο και πλάθουμε ένα μακρύ κορδόνι ώστε να καλύψουμε το μάκρος της ζύμης που ανοίξαμε πριν με την παλάμη.Το κορδόνι το βάζουμε μέσα στην λεύκη ζύμη και το διπλώνουμε. Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια, περίπου τρία με τέσσερα εκατοστά και παίρνουμε το κομμάτι αυτό και το πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να φαίνεται στρόγγυλο. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα, τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Μόλις ροδίσουνε, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Επειτα, τα σιροπιάζουμε.

1 σχόλιο:

  1. xaxaxa έχει αρχίσει και χλομιάζει ο τσελεμεντές με το ρυθμό που ποστάρεις :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή